Heppie in de klas

HEPPIE IN DE KLAS!
Bewegen met aandacht.

Heppie in de klas een training voor professional’ in het basis- en voortgezet onderwijs die met kinderen werken en zich willen verdiepen in bewegen en aandacht.

Al een aantal jaren dans ik met veel plezier en werk ik veel met kinderen.
Door veranderingen in ons systeem denk hierbij aan computers en vooral de telefoons wat op zich al een computer is, blijven kinderen veel in hun hoofd zitten, praten ruzies uit via WhatsApp en valt de normale communicatie weg want we zijn druk met al de sociale media om ons heen, zijn veel binnen en bewegen veel te weinig.
Ik ben opzoek gegaan naar een combinatie die mij aansprak om kinderen bewuster te laten worden van zichzelf en hun omgeving door middel van bewegen, rek- en strekoefeningen, en mind. – Bewegen met aandacht-.

Bewegen is gezond en helaas doen we dit veel te weinig
Als je sport – beweegt of danst scheiden je hersenen een stofje uit, deze stof heet endorfine ook wel geluk hormoon genoemd.
Sporten vermindert negatieve gedachtes en zeker bewegen met aandacht want ons lichaam kan veel meer dan wij denken.

Bewustwording van het lijf, de gedachten en het staan in het hier en nu zijn begrippen waarin de kinderen zich niet meer in verdiepen maar wel zo belangrijk zijn voor hun verdere leven.
Bewustwording van wat je doet en voelt in het NU, door een combi van dans, bewegen en mind willen we elk kind bewust laten worden van hun eigen doen en kunnen.
Met behulp van beweging met aandacht in de klas-speel of gymlokaal ervaren kinderen hoe zij bewust om kunnen gaan met spanning en stress, ze leren hoe zij moeten omgaan met hun lichaam, hun aandacht, hun concentratie en dat ze zich daarin kunnen trainen.

Onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat bewegen met aandacht positieve effecten heeft op:
– weerbaarheid
– tegen stress
– beter functioneren
– leerlingen piekeren minder
– zijn zich bewuster van hun emoties en van een ander
– oordelen minder snel over zichzelf en anderen
– ervaren meer geluksgevoelens
– ervaren hun leven meer en meer als begrijpelijk, hanteerbaar en betekenisvol
Elk kind heeft de behoefte aan zelfvertrouwen en te mogen zijn zoals hij is! Hoe fijn zou het zijn als u dit stukje bewust zijn… bewust kunt meegeven.

Deze methode vergt van u geen hele dagen trainingen maar geeft een duidelijk inzicht en tools mee om direct mee aan de slag te gaan met uw leerlingen.

U wilt meer beweging en rust in uw klas te creëren?                                                                                                                                     Volg dan de training Heppie in de klas- bewegen met aandacht- en ik geef u voldoende tips en tools mee om bewust met uw leerlingen aan de slag te gaan. Dag training van groep 1 tot 8  http://www.heppiedancepeople.nl/training-primair-onderwijs/

Voor het voortgezet onderwijs is de training een middag, deze praktijkgerichte middag geven u voldoende tips en tools mee om leerlingen bewust te laten worden van zichzelf en hun medeleerling. http://www.heppiedancepeople.nl/training-voortgezet-onderwijs-12/ 

Er is ook een mogelijkheid om met het school- team een training in te plannen op voor u geschikte locatie, datum en tijd. Deze training is ook zeer geschikt als studiemiddag voor degene die hiervoor interesse tonen.