Training Voortgezet onderwijs V/O 1&2

De training voor het voortgezet onderwijs is iets anders ingedeeld dan voor het basisonderwijs bij het voortgezet onderwijs speelt het pubergedrag hierbij een grote rol.

De puberteit kan voor sommige kinderen een zeer heftige periode zijn. Een tijd waarin ze langzaam opgroeien tot volwassenen, nieuwe dingen gaan uitproberen, zich afzetten tegen wat vertrouwd was en ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Dit alles leidt tot ingrijpende veranderingen in het leven.

Pubers willen voortaan zelf bepalen wat ze doen en laten. Ze gaan zich afzetten tegen hun ouders, tegen de school en tegen de maatschappij. De band met de ouders heeft hier meer dan eens onder te lijden. Ofwel doordat pubers zich terugtrekken in hun eigen wereldje, ofwel doordat ze over alles met hun ouders in discussie gaan en de grenzen proberen op te rekken of zelfs te overschrijden. In deze periode is het puberbrein aan allerlei veranderingen onderhevig, hoewel niet alle delen van het brein zich even snel ontwikkelen. De prefrontale cortex blijft tot het 16e – 17e levensjaar fors achter in ontwikkeling. Juist dit gedeelte van de hersenen is betrokken bij cognitieve en emotionele functies als beslissingen nemen, plannen, sociaal gedrag en impulsbeheersing. Pubers hebben deze grenzen nou eenmaal nodig. Ze zijn nog te jong om zich staande te houden in hun nieuwe schoolomgeving en hebben de steun en begeleiding nodig van hun mentor en docenten, maar ook van de ouders.

In deze training gaan we meer in op praktijkgerichte doelstellingen om pubers bewust te maken van hun doen en kunnen en laten aan de hand van voorbeelden zien wat pesten kan betekenen voor de ander, dat voelen voor ieder anders is en dat door te veel denken het hoofd weleens te vol zit.

Datum: Zaterdag 16 februari 2019
Tijd: 12.30-16.30 uur.
Locatie Wijkcentrum Hooge Hasta
Hastastraat 13
Te Naaldwijk
Kosten de prijs voor deze training bedraagt € 95,00 per deelnemer inclusief de benodigde materialen, koffie/thee/fris.
Voor deze training geldt een minimum aantal van 6 en een maximum van 12 deelnemers.
Er zijn meerdere mogelijkheden om ook uw schoolteam op locatie te trainen, wilt u hier meer over weten, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Ter info:
Aanmelden voor deelname kunt u zich per email aanmelden bij hildavanderburgh@live.nl
Na ontvangst van uw aanmelding, bevestigen wij uw aanmelding en sturen wij u onze factuur. Na de ontvangst van uw betaling is uw aanmelding definitief.

Route https://www.google.nl/maps/dir//Hastastraat,+2671+MJ+Naaldwijk/@51.9868558,4.2096159,17z/data=!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x47c5b2f64e86da49:0xe75b8a06c7d4184c!2m2!1d4.2118046!2d51.9868558?hl=nl