Dit is waarom adem- en lichaamswerk zo krachtig is

Ja lichaamswerk-ademwerk 🤔
Wat een hocus pocus voor velen is …want…wat is het en wat doet het…

Ademen gaat over het algemeen helemaal vanzelf. En juist daarom ademen we doorgaans behoorlijk oppervlakkig.
Bewust ademen met behulp van ademwerk (of, op z’n Engels: breathwork) leert je om weer volledig adem te halen en helpt je te verbinden met je lichaam en energie.
Een algemeen effect van ademwerk is dat het emotionele blokkades in je lichaam of energetische systeem kan oplossen, zodat er ruimte ontstaat voor heling en de energie weer beter door je lijf kan stromen.
Je kunt ademwerk inzetten bij het verwerken van een trauma, stress, slaapproblemen of angsten, of als tool in jouw persoonlijke helingsproces. Maar ook als je niet zozeer ergens last van hebt en zelfs als je al hartstikke gelukkig bent, kan het je voordelen opleveren. Iedereen kan baat hebben bij deze krachtige voordelen van ademwerk.

Ik werk met de methodes BRTT® en TRB®.

TRB® staat voor Trauma Release & Breathwork in deze ademsessie werk ik met 7 verschillenden ademtechnieken o.a.
pranayama-ademhalingstechniek, Sniper Breath en de verbonden ademhaling. Door je ademhaling te verbinden stap je een proces in, waarbij dat wat onbewust is in jou,
naar de oppervlakte kan komen. Zo kan je laag voor laag geblokkeerde energie en oude pijn loslaten.
Door de geblokkeerde energie los te laten kan jouw levensenergie weer meer gaan stromen.
Wat brengt het je?

Een ademsessie is een bijzondere ervaring en een groot cadeau aan jezelf. De meeste mensen ervaren na afloop een gevoel van diepe ontspanning en innerlijke vrede & rust. Ook heerlijk voor kinderen om onnodige ballast los te laten. Eén ademsessie kan je leven al veranderen. Meerdere ademsessies over een langere periode vergroten het gevoel van in balans zijn, geven vrede en rust en brengen je terug in je natuurlijke ademhalingspatroon.

BRTT® staat voor Body Remembers Trauma Therapy we werken met verschillenden oefeningen waarin het lichaam zelf reageert om spanningen los te laten.
Lichaamsgerichte therapie is een ervaringsgerichte therapie waarin je geholpen wordt om in contact te komen met diepere lagen van je (lichaam)bewustzijn.
Je kunt dan ontdekken wat er nodig is om weer een vol en bevredigend leven te leiden in contact met je lichaam, andere mensen en je omgeving.
Lichaamswerk gebruikt de intelligentie van je lijf om jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn te bevorderen.

Beide methodes zijn effectief bij: mensen met een diagnose
👉🏼ADD, ADHD, autisme, PTSS,
👉🏼depressie,
👉🏼burn-out en bij stress, spanning,
👉🏼 (fysiek) trauma,
👉🏼gebrek aan energie,
👉🏼vermoeidheid,
👉🏼 eenzaamheid.

Wat brengt het je:
👉🏼fysieke gezondheid,
👉🏼verbeterde geestelijke gezondheid,
👉🏼 verbeterd welzijn
👉🏼zelfvertrouwen,
👉🏼zelfverzekerdheid,
👉🏼veerkracht,
👉🏼gevoel van verbinding,
👉🏼ontspanning & energie.

Beide therapie vormen zijn de meest veilige therapieën om diep opgeslagen pijnen ruimte te geven en op te lossen.
Het is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning, stress en trauma te ontladen,
zodat het lichaam weer terug kan keren in de ontspannen staat van zijn, en niet langer in de bevries stand of vlucht- of vecht modus staat.
Het belangrijkste doel van lichaam- en ademwerk is het transformeren van ‘oud zeer’ dat opgeslagen is op celniveau en de huidige levensenergie blokkeert op emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel niveau.

 

Hoe verloopt een sessie?

Het belangrijkste is dat ik jou veiligheid en vertrouwen schenk in mijn praktijk. De sessie gaat om jou en om niemand anders.
Als jij je veilig voelt in mijn praktijk dan kunnen we van start gaat met de sessie.

De sessies gaan om bewustwording. Eerst kijken we samen naar wat bewustzijn nou eigenlijk echt betekend. Dit doen we door in gesprek te gaan en goed te analyseren wat je dagelijks ervaart. We kijken naar wat je pijn doet en waarom dat niet losgelaten kan worden.
We kijken naar je patronen en waar die uit voort zijn gekomen en wat deze voor je betekenen.
Laag voor laag leer je jezelf steeds beter kennen en word je steeds bewuster. Na deze uitwisseling beginnen we met body release, een eigen lichaamsproces om ons “trauma” op te zoeken, het lichaam zoekt en trilt, het gaat haar eigen weg.
Na een korte pauze starten we met de ademhaling onze adem ook wel prana…levens energie…want zonder adem…geen leven.
Adem die invloed heeft op vele lichaamsfuncties zoals stress, trauma en angst. Deze ademtechniek activeert de energie in het lichaam waardoor vastzittende levensenergie weer gaat stromen. De sessies zijn intens en bijzonder tegelijk, maar bovenal zijn ze bevrijdend. Zowel adem- en lichaamswerk helpen je bij het loslaten van negatief denken en van belemmerende levenspatronen en overtuigingen. Het geeft je vervulling in je leven en vermindering van stress, dus ook een betere lichamelijke gezondheid en vitaliteit.
Ik begeleid en zit naast je, zonder oordeel…geen hocus pocus want heel het proces draag je zelf.
Het vergt moed om jezelf aan te kijken, je ongemakken en je “trauma’s “ te zien en vooral om ze te voelen dat vergt moed.
Ieder van ons draagt iets mee zolang het jou niet dwars zit is dat prima, wanneer het in de weg zit, fysiek of mentaal doe er iets mee …dat is een stukje bevrijding…gun het jezelf en vooral…investeer in jezelf…jij bent uniek in jou zijn ♥️
Vraag naar de mogelijkheden en boek nu jouw sessie hildavanderburgh@live.nl

Zorg voor comfortabele kleding, liever zonder ritsen en knopen.
Neem extra vestje en sokken mee.
Praktijk locatie Lugtigheidstraat 64 ‘s-Gravenzande.
Geadviseerd wordt niet teveel te eten vlak van te voren.

Ademwerk en lichaamswerk is geen vervanging voor reguliere therapie maar kan als katalysator dienen in dat proces of in het coaching proces.