ADEMKRACHT!

DE ADEM IS EEN SCHATKIST…

Ademkracht is echt ongelofelijk! Stel je voor, een middel dat stress als sneeuw voor de zon doet verdwijnen, je immuunsysteem een boost geeft, je spijsvertering bevordert en zelfs je nachtrust verbetert. Dat middel bestaat en het is gewoon onze ademhaling! Het kan zoveel meer voor ons doen dan ons alleen in leven houden.

De kracht van de verbonden ademhaling opent ons ademhalingssysteem en brengt fysieke, mentale en emotionele kracht. We ervaren meer vreugde, blijheid en ruimte in onszelf. Opgesloten emoties als angst, woede of verdriet kunnen eindelijk loskomen en we voelen hoe die nare lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Ik ben geen tovenaar, maar geloof me, bewust ademen is de basis van alles. Het is als een krachtige toolbox voor een kalmer hoofd, een gezonder en energieker lijf, een stabieler zenuwstelsel en een bewuster, relaxter leven.  En nu komt het beste deel: we gaan de verbonden ademhaling ontdekken! Geen pauzes meer tussen in- en uitademen, we verbinden alles gewoon met elkaar en ademen continu door. Zuurstof, levensenergie, stroomt vrijelijk door ons lichaam en maakt van alles los in ons hoofd en lijf. We ademen emoties simpelweg tegemoet en laten ze gaan als een golf die het strand opspoelt en weer verdwijnt.

Dus, kom op! Stap uit je comfortzone en laat je adem weer goed stromen! Ademwerk, ofwel breathwork, biedt zoveel ademhalingsmogelijkheden om te ontdekken. Het is tijd om diep in contact te komen met onszelf zonder veel woorden, maar gewoon door te ademen. Laten we onze ademkracht omarmen en de wereld laten zien wat voor geweldige effecten het kan hebben!

Hoe werkt de verbonden ademhaling?

Met een verbonden ademhaling laat je de pauze die er normaal tussen een in- en uitademing is weg. Je verbindt de inademing en uitademing dus met elkaar en bent continu aan het ademen. Met inademen, adem je zuurstof, oftewel levensenergie, in. Uitademen staat voor loslaten. Als je wacht met uitademen, houd je vast aan negativiteit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam verkrampt. Als je die pauzes weglaat, gebeurt er iets bijzonders.

Wat kan je ervaren met verbonden ademhaalt?

Met een verbonden ademhaling open je je ademhalingssysteem. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Je lijf reageert en kan in een vlucht, vecht of vries modus staan (flight-fight-freeze) In deze ‘fight-or-flight’-modus sluit het rationele gedeelte van ons brein zich af en neemt het overlevingsinstinct en het emotioneel gedeelte van ons brein het over. Er kunnen emoties, angst of oud zeer loskomen. De truc is dat je deze accepteert door er simpelweg doorheen te ademen. Emoties duren maar 25-90 seconden. Ze zijn er en ebben ook weer weg. Net zoals een golf het strand opspoelt en even later weer verdwijnt.

Meer Happiness.

Verbonden ademhalen zorgt ervoor dat je fysiek, mentaal en emotioneel in je kracht kunt staan. Hierdoor ervaar je meer plezier, blijheid en ruimte in jezelf. Ik vind de verbonden ademhaling een prachtige oefening die je dieper in contact met jezelf brengt zonder er veel woorden aan vuil te maken. Je ruimt letterlijk de opgekropte emoties zoals angst, woede of verdriet op. Je zult merken dat die nare lichamelijke klachten daardoor ook verminderen of zelfs verdwijnen.

Adem in, adem uit, en voel de kracht van jouw adem! ️

BREATHWORK OF ADEMWERK STAAT VOOR HET WERKEN MET JE ADEM EN DAAR VALT ELKE ADEMHALINGSTECHNIEK ONDER.

Groepssessie:
Datums:
31 oktober
28 november
Lughtigheidstraat 64
s’gravenzande
19.15 inloop start 19.30 tot 22.00 uur.
Investeer in jouw adem  € 49,00.

28 november16 janauri