KRACHT VAN DE VERBEELDING
IMAGINATIE COACHING.

“Stap in een wereld waar verbeelding de sleutel is tot grenzeloze mogelijkheden. Ontdek hoe wij verbeeldingskracht omzetten in tastbare resultaten en waarom samenwerken met ons een reis is naar het onbekende, waar elk idee de kans krijgt om te bloeien.”

Imaginatie wordt ook wel visualisatie, geleide verbeelding of dagdroom en symbolenreis genoemd.
Mensen spreken, denken en voelen in beelden en handelen vanuit hun beelden.
Er is dan ook geen andere methode die zo wijdverspreid is als imaginatie. Het is in alle culturen prominent aanwezig.
Van de prehistorie tot en met de moderne reclame zijn beelden gebruikt in rituelen, geneeswijzen en psychotherapie, in onderwijs en coaching, politiek en commercie.

Imaginatie mobiliseert de innerlijke persoonlijke krachten wat genezing en heling kan helpen:
– imaginatie leert jou ontspannen zodat je je beter voelt in spannende situaties
– het helpt bij het verminderen, veranderen of verlichten van pijn of andere symptomen
– het vermindert jouw spierspanning en jouw immuunsysteem wordt positief beïnvloed.

“Laat je fysieke en mentale klachten achter je terwijl we samen een reis maken naar genezing en welzijn door middel van verbeeldingskracht en creatieve expressie. Ontdek de kracht van je eigen geest om te helen en te transformeren, terwijl we een veilige ruimte creëren waarin jouw verbeelding de leiding neemt. Samen gaan we voorbij traditionele methoden en verkennen we nieuwe wegen naar genezing, waarbij we de grenzen van wat mogelijk is verleggen.”

Ik werk met verbeeldingstoolkit, in de Verbeeldingstoolkit zit hoogwaardig ‘gereedschap’. Dat zijn eenvoudige oefeningen, suggesties en materialen om je verbeelding te gaan benutten, voor het versterken van je draagkracht en je veerkracht in moeilijke tijden en voor herstel.
Na de sessie komt er een creatieve proces op gang waarin ik je uitnodigt om te tekenen, schilderen, schrijven of in de vorm van een collage om zo het beeld ervan eigen te maken.
Het creatieve proces helpt je stilstaan bij wat was en is en zorgt voor beweging in het proces.
Het werkt daardoor vaak troostend, bevrijdend en helend bij de verwerking van verschillende processen denk hieraan aan ziekte, scheiding en rouw.

In de wereld van verbeelding bestaat alles wat je hart begeert. Laat je meevoeren op de golven van je eigen verbeeldingskracht, waar de grenzen van de werkelijkheid vervagen en dromen werkelijkheid worden. Hier vinden ideeën vleugels en worden wensen werkelijkheid. Ontdek de oneindige mogelijkheden van de verbeelding, waar elk moment een avontuur is en elke gedachte een nieuwe creatie.

Bij beeldende therapie gaat het om het uitdrukking geven aan emoties, gedachtes en wensen, wat soms met woorden onvoldoende mogelijk is. Centraal staat het ervaren, het doen en het voelen. Door te doen en te ervaren kan worden toegewerkt naar nieuw gedrag. Via jouw eigen beelden komen we tot de kern, waardoor jezelf nieuwe ruimte, helderheid, oplossingen, grip en nieuwe energie terug krijgt.