Moodboard 2020

Workshop Moodboard maken.
Donderdagavond 9 januari 2020
Tijd 19.00 uur – 22.00 uut
locatie Hastastraat Naaldwijk ( Vitis wijkcentrum Hooge hasta )
Kosten € 15,00 p.p (exclusief ticketservice)
Materialen en drankjes inbegrepen.
Ticket Moodboard 2020
Let op ..het is geen theekransje. Ieder komt met zijn eigen intentie voor het jaar 2020 en ieder biedt elkaar daar ook de ruimte voor.

Wat is een moodboard?
Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. De naam moodboard komt van mood is een ander woord voor sfeer, en board is naar het Nederlands vertaald een bord.
Zo krijg je dus het woord sfeerbord, een bord dat de sfeer uitstraalt.
Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee je doel of wens tastbaarder wordt: je verzamelt allerlei afbeeldingen en teksten die de sfeer en inhoud van het doel dat je wilt bereiken, weergeven. En van die afbeeldingen en teksten maak je een collage op posterformaat.
Met een moodboard kun je je doel in beeld brengen. Het helpt je je doel te visualiseren, waardoor je beter zicht krijgt op de stappen die je kunt zetten om het doel ook echt te realiseren.
Een moodboard kun je eigenlijk voor alle doelen en wensen gebruiken: of je nu een marathon wilt gaan lopen, van ander werk droomt, schrijfwensen hebt of heel (ergens) anders wilt wonen.

Hoe werkt een moodboard?
Voor een moodboard kunnen allerlei materialen gebruikt worden zoals stof, papier, verf, stift, tekst, afbeeldingen enzovoort. Ga op zoek naar plaatjes, foto’s en behang die jou aanspreken. Kant, servetjes en bladeren zijn ook prima, laat je fantasie de vrije loop. Knip of scheur ze uit en plak of prik ze op. Denk niet te lang na voordat je een item prikt of plakt. Go with the flow!

De Magie van Moodboards: een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Een moodboard kan duidelijk maken dat je stijl, collectie of droom er heel anders uitziet dan je dacht.
Laat je ingevingen niet langer in het doucheputje verdwijnen maar zet ze om in beeld.
Het kost maar een paar uurtjes werk en levert boordevol inspiratie en inzichten op.

Liefs Hilda