Rouw (Trauma) Verwerking

Rouw is de manier waarop iemand omgaat met een verlieservaring, zoals het verlies van een dierbare, werk of gezondheid. Trauma verwijst naar een schokkende gebeurtenis die een diepe emotionele impact heeft op een persoon, de letterlijke betekenis van het woord trauma is wond. Rouw en trauma zijn diepgaande ervaringen die het leven kunnen ontwrichten.

Het is belangrijk om jezelf tijd te gunnen voor het verwerken van wat je is overkomen en om je dagelijks leven weer op te pakken. Herstel van een trauma is alleen mogelijk als je de pijnlijke gevoelens die bij de schokkende gebeurtenis horen, durft te ervaren. Dit vereist moed en kost energie, maar iedere confrontatie met deze gevoelens maakt het dal van verdriet de volgende keer iets minder diep. Na een confrontatie volgt een gevoel van opluchting. Het langdurig tegenhouden van gevoelens kan op den duur lijden tot psychische en/of lichamelijke klachten. 

Ik geloof in het belang van een veilige ruimte waarin mensen hun pijn en emoties kunnen uiten en waar ze de steun vinden die ze nodig hebben om te helen. Verwerken is een moeizaam proces. Het is de gebeurtenis een plaats geven in je leven en proberen weer controle over je leven te krijgen. De schokkende gebeurtenis beschadigt vaak je zelfvertrouwen en je vertrouwen in je omgeving.

Heftige gevoelens en reacties horen bij verwerking. Een gevoel is nooit verkeerd. Probeer een evenwicht te vinden tussen stilstaan bij wat er is gebeurd en verdergaan met je leven. Probeer nieuwe toekomstplannen te maken, de vertrouwde routine stilaan weer op te pakken en zoek afleiding. Een emotie helen of verwerken is het doorvoelen van de emotie, van de lading. In plaats van onderdrukken, afleiden, of er op een andere manier bij weg te gaan, ga je juist voelen

Onze benadering is holistisch en persoonsgericht. We begrijpen dat rouw en trauma zich op verschillende manieren manifesteren bij elk individu, daarom bieden we maatwerkondersteuning die aansluit bij de unieke behoeften van onze cliënten.
Heppie people is gespecialiseerd in rouwverwerking en traumaondersteuning. We bieden verschillende vormen van begeleiding, waaronder individuele therapie en groepssessies zodat onze cliënten de aanpak kunnen kiezen die het beste bij hen past.

Of je nu worstelt met het verlies van een dierbare, een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt, of gewoon behoefte hebt aan een luisterend oor, ik sta voor je klaar om je te helpen op jouw pad naar herstel en veerkracht. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ik ben hier om je te ondersteunen op jouw reis naar heling en hoop.