Training “uit je hoofd in je lijf” met Adem en Lichaamskracht!

Het verkennen van adem en lichaamswerk is als het openen van een deur naar een eindeloze reis van zelfontdekking en groei. Hoewel één sessie een krachtige kennismaking kan zijn, is het slechts het begin van een dieper avontuur. Zoals bij elk nieuw pad dat je inslaat, vergt het tijd, toewijding en herhaling om de volledige voordelen te ervaren. Het vraagt om consistentie en praktijk om de subtiele nuances van je ademhaling en lichaamssignalen te begrijpen en te integreren in je dagelijks leven. Dus, als je eenmaal de kracht van adem en lichaamswerk hebt geproefd, laat jezelf dan toe om keer op keer terug te keren naar deze helende praktijken, om steeds dieper te duiken en steeds meer te ontdekken over jezelf en de wereld om je heen. Daarom bied ik deze training aan van 3 bijeenkomsten om zo het geleerde te integreren in jouw leefstijl.

“Lichaamskracht: Ontdek de spier van de ziel”!

Tijdens de training zullen we dieper ingaan op de fascinerende wereld van de psoas spier, ook wel bekend als de “spier van de ziel”. De psoas spier, diep geworteld in het bekkengebied, speelt een essentiële rol in zowel fysieke als emotionele welzijn.
 

In deze training zul je ontdekken hoe de psoas spier niet alleen invloed heeft op onze fysieke kracht en mobiliteit, maar ook op onze emotionele balans en spirituele welzijn. We zullen de anatomie en functie van de psoas spier verkennen, en hoe deze verbonden is met ons zenuwstelsel en ons vermogen om te ontspannen en te aarden.
 
Je leert praktische oefeningen en bewegingstechnieken die specifiek zijn ontworpen om de psoas spier te versterken, te stretchen en te ontspannen. Door bewust contact te maken met deze diepe spier, kun je spanningen en blokkades loslaten die zich kunnen manifesteren als fysieke klachten zoals lage rugpijn, en als emotionele spanning en stress.
 
Daarnaast zullen we de relatie tussen de psoas spier en ons emotionele welzijn verkennen, en hoe het werken met deze spier kan leiden tot een dieper gevoel van verbondenheid met onszelf en met de wereld om ons heen. Door fysieke oefeningen kunnen we  trillingen in het lichaam opwekken waardoor de psoas ontspant. Naast het fysieke aspect kunnen oefeningen voor de psoas spier ook emotionele spanning loslaten, omdat de psoas spier nauw verbonden is met ons ‘gevechts- of vlucht’-respons en diepe emoties kan vasthouden. Daarom kunnen deze oefeningen ook een gevoel van emotionele bevrijding en ontspanning bevorderen. 
 
Of je nu nieuw bent in het werken met de psoas spier of al ervaring hebt, deze training biedt een waardevolle kans om dieper in contact te komen met je lichaam, je emoties en je innerlijke kracht. Kom en ontdek de transformerende kracht van de spier van de ziel!
 

“Ontdek de kracht van bewuste ademhaling”

Ademkracht, de kracht van de ademhaling opent ons ademhalingssysteem en brengt fysieke, mentale en emotionele kracht. We ervaren meer vreugde, blijheid en ruimte in onszelf. Opgesloten emoties als angst, woede of verdriet kunnen eindelijk loskomen en we voelen hoe die nare lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Tijdens de training zul je kennismaken met de transformerende kracht van je ademhaling. Ademkracht gaat verder dan simpelweg in- en uitademen; het gaat om het bewust gebruiken van je adem om diepgaande veranderingen te bewerkstelligen in je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Tijdens de training zullen we verschillende ademhalingstechnieken verkennen die je helpen om stress te verminderen, energie te vergroten en innerlijke rust te vinden. Je zult leren hoe je je adem kunt gebruiken om spanningen en blokkades los te laten, waardoor je meer ruimte creëert voor ontspanning en balans.
 
Daarnaast zullen we de connectie tussen ademhaling en emoties verkennen, en hoe je door middel van bewuste ademhalingstechnieken kunt werken aan het loslaten van oude emoties en het bevorderen van emotionele balans.
De training zal bestaan uit praktische oefeningen, begeleide meditaties en reflectieve momenten, zodat je direct kunt ervaren hoe krachtig je ademhaling kan zijn.

Wat kan je ervaren met een lichaam en ademsessie?

Met lichaamswerk zet je je lichaam “aan” met diverse oefeningen waardoor er een trilling ontstaat in het lichaam en zo spanningen die opgeslagen liggen in het lichaam los te laten. Met de ademsessie open je je ademhalingssysteem. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Je lijf reageert en kan in een vlucht, vecht of vries modus staan (flight-fight-freeze) In deze ‘fight-or-flight’-modus sluit het rationele gedeelte van ons brein zich af en neemt het overlevingsinstinct en het emotioneel gedeelte van ons brein het over. Er kunnen emoties, angst of oud zeer loskomen. De truc is dat je deze accepteert door er simpelweg doorheen te ademen. Emoties duren maar 25-90 seconden. Ze zijn er en ebben ook weer weg. Net zoals een golf het strand opspoelt en even later weer verdwijnt.

Een Heppie Mind

Door het lichaam meer te ontspannen (te release) en diverse ademhalingstechnieken aan te leren zorgt het ervoor dat je fysiek, mentaal en emotioneel in je kracht kunt staan. Hierdoor ervaar je meer plezier, blijheid en ruimte in jezelf. Ik vindt werken met ons lichaam en de adem een prachtige oefening die je dieper in contact met jezelf brengt zonder er veel woorden aan vuil te maken. Je ruimt letterlijk de opgekropte emoties zoals angst, woede of verdriet op. Je zult merken dat die nare lichamelijke klachten daardoor ook verminderen of zelfs verdwijnen. Al met al is deze waardevolle training een toevoeging aan je trainingsroutine, waardoor je niet alleen fysiek sterker en flexibeler wordt, maar ook meer verbonden bent met jezelf en je lichaam.

Praktische Informatie

28 mei – 11 en 18 juni 2024
Lughtigheidstraat 64 (ingang naast de kerk van de Heenweg)
‘s-Gravenzande
19.00 inloop start 19.15 tot 22.15 uur
Jouw investering in jezelf bedraagt € 199,00 Ja…ik doe mee en investeer in mezelf!
Inclusief werkboek – verse kruidenthee en versnaperingen.