Wie ben ik,

ik stel me even aan u voor…

Hilda van der Burgh-Lagraaw, getrouwd en moeder van 2 dochters.
Van jongs af aan ben ik met het lichaam bezig, in de vorm van dans, bewegen in verschillende soorten sport, uiterlijke verzorging en persoonlijke ontwikkeling. Aangezien ik qua dans geen natuurtalent was, heb ik de opleiding schoonheidsverzorging gevolgd.
In de loop der jaren volgde ik diverse opleidingen: polariteits- shiatsu – penseel- en babymassage. Drogisterij en vakdiploma parfumerie, reiki, Touch for health, Bachbloesem- en aromatherapie, sociale hygiëne en afsluitend diploma voor management en ondernemerschap.

Rond mijn 40ste ben ik mijn hart gevolgd en behaalde ik een kidsopleiding dans, alle benodigde zumba licenties, aerobic, steps en ronde het af met allround Latin Dance. En zo werd Puppyswing Algemene dansvorming voor peuters geboren. Er volgde verschillende projecten en de naam Puppyswing veranderde in Heppie Dance People.
Dansen met plezier voor alle leeftijden, maar ook speciaal onderwijs, en een samenwerking met s ’Heeren Loo en het GGZ volgde.

Ondanks dat ik hier veel voldoening uithaalde, was de honger nog niet gestild, ik wilde ook graag een mogelijkheid creëren voor kinderen en volwassen in een gebalanceerd leven met meer aandacht naar zichzelf (en mijzelf), we hollen maar raak en vergeten vaak ons zelf in deze drukke en hectische tijd en…vergeet hierin vooral het sociaal media “pretpark” niet. Ik volgde voor mijn zelfontwikkeling diverse workshop bij Hans-Peter Roel (auteur van het boek Ki), volgde de workshop Q-gong en klankschaalmeditatie en deed ervaring op tijdens stilte weekenden, familieopstellingen, adem- en lichaamswerk, mindfulness en werd ingewijd in de mystieke meditatie en munay-ki . Ik leerde de kracht van plantmedicijnen en leerde verschillenden rituelen vanuit het sjamanisme. In korte tijd behaalde ik de opleiding kinderyoga docent, sport en bewegen 50+, stoelyoga, zit-dans, taal van het lichaam en mindfulness coach.
Vele stage uren volgden, op scholen, yogastudio’s en bij de naschoolse opvang om te ervaren en te onderzoeken naar een combinatie die mij en zowel kinderen als volwassenen aansprak om beter en bewuster te bewegen en bewuster te worden van zichzelf en hun omgeving.

Omdat ook buiten sporten 1 van mijn favoriet is kon ik het niet laten om hier iets mee te doen en ben ik de opleiding voor wandeltrainer bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland en de opleiding voor natuurcoach gaan volgen. In deze 2 opleidingen leerde ik om wandelgroepen te begeleiden en wat natuur naar de innerlijke mens kan terug spiegelen. Tijdens de georganiseerde wandelingen in samenwerking met het inloophuis Carma (steun voor mensen met kanker en hun naastenwerd ik getriggerd door de verbeeldingskaarten en ben ik de opleiding verbeeldingscoach gaan volgen bij Jan Taal oprichter van School voor Imaginatie in Amsterdam en initiatief nemer van Kanker in beeld. Voor deze opleiding liep ik stage bij het inloophuis Carma en verzorgde na mijn certificering diverse workshops en was ik enkele maanden actief als gastvrouw.

In mei 2021 deed ik de opleiding Breathwork TRB® (Trauma Release & Breathwork) en BRTT® (Body Remembers Trauma Therapy) Ademwerk en lichaamswerk zijn lichaamsgerichte processen om op een natuurlijke manier spanning, stress en trauma te ontladen, zodat het lichaam weer terug kan keren in de ontspannen staat van zijn. En dit kwam weer goed uit want in februari 2022 behaalde ik mijn diploma winterzwem-instructeur, voor het goed begeleiden van koude trainingen en winterzwemmen via de Russische methode bij Initiator Ewout Staartjes en auteur van het boek helende kou. Als kers op de taart deed ik afgelopen februari 2024 na 8 intensieve dagen nogmaals mijn examen in het mooie Noorwegen en ervaarde daar nogmaals de kracht van kou. Zo zie je dat alles met elkaar verbonden is om je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel sterker te maken.

Het pad dat ik tot nu toe heb bewandeld was niet altijd makkelijk. Ik heb de afgelopen jaren verschillenden uitdagingen van het leven mogen ervaren met een lach en een traan:  onzekerheid vanuit mijn jeugd, een miskraam, 2 keizersneden waarvan de jongste met spoed moest worden gehaald door een baarmoederscheuring tijdens de weeën, het verlies van mijn beste vriendin met een hersentumor, waardoor ik een andere kijk kreeg op leven en dood, zelf een burn-out heb ervaren omdat doorgaan 1 van mijn opties was, werd ik letterlijk stilgezet door een voetblessure, de ziekte van dementie maakte ik van dichtbij mee bij mijn vader en de wens van mijn moeder om door middel van euthanasie uit het leven te stappen, om zo zelf de regie in handen te houden om niet afhankelijk te worden van de zorg. Vaak zocht ik alles buiten mijzelf om het verdriet niet te erkennen en te hoeven voelen, maar wanneer het lichaam stagneert word het tijd om naar binnen te keren en te voelen wat al deze gebeurtenissen met mij hadden gedaan. Een reis naar het voelen en te accepteren wat was en wat nu is, ik ben blij met deze ervaringen van het leven ondanks de pijn en het herleven hiervan heeft het  me sterker gemaakt en mijn kijk op het leven veranderd. Ze hebben me tot nu toe geleerd om veerkrachtig te zijn en om op een dieper niveau te waarderen wat echt belangrijk is. 

Het vraagt vooral moed en kracht om uit je schulp te kruipen, te voelen wie jij echt van binnen bent, want dan pas zal je verder groeien en tot de ontdekking komen wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt! Schroom niet om contact op te nemen…want de eerste stap om ergens te komen is beslissen dat je niet gaat blijven waar je bent. 

Ik ontmoet je graag, liefs Hilda

Leesartikel https://www.linkedin.com/pulse/steeds-je-leven-beweging-hilda-van-der-burgh-
Leuk als je mijn podcast beluisterd https://open.spotify.com/episode/555h8pdF82Qu38BvgBKkvm

– bewust in het hier en nu –

Met veel enthousiasme begeleidt, leer en motiveer ik jong en oud om dagelijks te genieten op de manier die bij jou past.
* In bezit van VOG-verklaring (Verklaring Omtrent Gedrag).
* VAR-verklaring (inschrijving Kamer van Koophandel).
* In bezit van alle certificaten en diploma’s van genoemde activiteiten.
* Ingeschreven in het persoonsregister wat sinds 1 mei 2018 van kracht is.